VISSZAJELZÉSEK

Néhány vélemény azoktól, akik már ismerik és használják a GrafoLondon módszert.

“Csak azt sajnálom, hogy nem kerestelek meg már sokkal hamarabb…Annamária”

∗     ∗     ∗

“Professzionális elemzés, tökéletes személyiségrajzzal. Döbbenetesen pontos és hiteles elemzés, olyan szintű precizitással a részleteket illetően, amitől az embernek tátva marad a szája. Alexandra”

∗     ∗     ∗

“Grafológia elemzést kértem Erikától, egy régi kíváncsiságomnak engedve. Minden módszert, ami egy kicsit is közelebb visz önmagunkhoz, szeretek megismerni. Mikor lehetőségem adódott rá, hogy Erikán keresztül bepillantást nyerjek abba, amit a kézírásom alapján lehet megtudni rólam, nem haboztam. Mivel aktuálisan leginkább az új utam alakulása mozgatta a fantáziámat, így Erika leginkább a “professzionális énem”, vagyis a szakmai hozzáállásomat, munkában, hivatásban általam képviselt modellt vizsgálta meg alaposabban. Be kell valljam, már az első percekben lenyűgözött, ahogy belekezdett a mondandójába, az elemzésem során. Mindaz, amit a személyiségemről elmondott, ahogyan engem látnak, amit én gondolok magamról, ahogyan a kollegális, beosztotti, és esetleges “főnöki” kvalitásaimat egy pillantás alatt elsorolta, leesett az állam. Mindezt egy kétoldalas “macskakaparásból”. Amit ő persze már az első percben tisztába is tett, hogy ő egy pillanatig sem gondolná az írásomat macskakaparásnak. Hiszen csupa olyan jellemvonást olvasott ki a vonalvezetés, az összekötések, a betűformázás és az írás lendülete alapján, ami nemhogy a “tökéletes alkalmazott” szerepkörre, de akár egy cégen belüli magasabb pozícióra is simán “előterjeszthet”. Arról nem beszélve, hogy az életem saját kézbe vételéhez is rendelkezem minden szükséges pozitívummal, – mondotta ő. A beszélgetés folyamán érintettünk más területeket is az írásom kapcsán, hiszen egy-egy tulajdonság jól jöhet munka kapcsán, de nem biztos, hogy a magán-, illetve családi életünkben is ugyanolyan pozitív. Esetleg szükség lehet egy kis önmunkára, önfejlesztésre, beszélgetésekre, hogy közelebb kerüljünk a valódi önmagunkhoz. Összefoglalva a tapasztalatokat: Erika alapos rákészüléssel és körültekintéssel látta el a rábízott feladatot és adott választ a kérdésekre. Kétségkívül ért ahhoz, amit csinál, szereti és lelkesedéssel végzi a grafológiai elemzéseket. Ez meglátszik azon is, hogy nemcsak, hogy kiemeli a pozitívumokat, de megerősítéseket és visszacsatolásokat is kapunk, de nem rejti véka alá az esetleges hiányosságokat sem. Talán a tükrök, amiket nyújt, nem mindig azt a képet mutatják, amit szeretnénk látni, de egy biztos, hogy önmagunkat láthatjuk meg benne! Zs.”

∗     ∗     ∗

“Erika a munkával, hivatással kapcsolatban rengeteget segített. Egy olyan időszakban kerestem meg, amikor felmerült bennem a “na és akkor hogyan tovább kérdés”. Szerettem volna újrakezdeni és valami olyan dologba fogni, ami visszahozza a szenvedélyt az életemben, és szerethetem végre azt, amit csinálok. Erikával való beszélgetés után úgy éreztem magam, mintha fény gyúlt volna a fejemben, mintha felkapcsolták volna a villanyt. Az egyik nagyon fontos dolog, amire rájöttem, hogy amerre húz az ember szíve, arra van dolga. Csak bátorság híján megalkuszik, és beleragad egy munkába, amit gyűlöl, jobb esetben elvisel. Erika az elemzés során jó pár “nekem való” hivatást felsorolt, majd mindegyiknél azt éreztem, hogy Jaj, hiszen ez is akartam lenni gyerekkoromban, és az is, és Jaj, ez is érdekelt mindig is, és Jaj, hiszen azt is akartam tanulni régen. De ezeket a gyerekkori álmok kategóriába soroltam, a racionális agyam ezeket a lehetőségeket kizárta az agyamból, mert hogy ebből nem lehet megélni.
Egy foglalkozás különösen foglalkoztatott mostanában, dédelgettem, érleltem a gondolatot, de egyedül eddig a szintig jutottam csak, a megvalósítástól fényévekre voltam, csak őrlődtem, nem éreztem magamban a tehetséget, sem az erőt, nem mertem belevágni semmibe, rossz útra nem igazán akartam tévedni, félve a kudarctól, akkor inkább maradtam a gyűlölt, de biztos régi munka mellett. Erikától bizonyosságot kaptam, hogy hallgathatok a benső hangra, ez az én utam, bátorságot, hogy el is tudjak indulni rajta és hitet, hogy sikerülni fog. Azóta lelkesen és boldogan kelek, vannak céljaim, és töretlen hitem. Befejeztem az iskolát és gyakorlatban is hozzáfogtam a megvalósításhoz. Erika nélkül még mindig azon gondolkodnék, hogy akkor most merre. Őszintén ajánlom mindenkinek! Tímea”

∗     ∗     ∗

“Néhány hete felkerestem Erikát, mert hosszú ideje próbáltam munkát váltani, de valahogy nem sikerült. Hiába küldtem jelentkezéseket több helyre is, nem lett belőle még interjú sem. Sajnos nem volt könnyű dolgom, mert még nem találtam meg az “életre szóló szakmám”, tehát csak abból tudtam kiindulni, hogy eddig mivel foglalkoztam, és arról volt fogalmam, hogy mi az, amit semmiképp nem szeretnék csinálni.
Úgy éreztem jó lenne pár hasznos tanács, vagy valami támpont, hogy merre keresgéljek/próbálkozzak, mert kezdtem úgy érezni, hogy lehet én keresgélek rossz irányban és azért nincs előrelépés. Úgy gondoltam, hogy egy kézírás elemzéssel nem veszthetek semmit, és legalább kapok egy képet arról, hogy az én személyiségemhez mégis milyen típusú munkakör illene. Nagyon kellemes élmény volt Erikával a konzultáció, mert sikerült összegeznünk azokat a támpontokat, amiket figyelembe kellene vennem munkakeresés közben. Sokmindent elmondott a személyiségemről, amit a kézírásomból állapított meg, és azt kell hogy mondjam, hogy nem tévedett! Nagyon jól látta a dolgokat, és megerősítést kaptam bizonyos tulajdonságokkal kapcsolatban (erősségek, gyengeségek). Onnantól kezdve tudtam biztosan, hogy mik az erősségeim, és hogy ezekre alapozva milyen irányba induljak el, hogy ezen tulajdonságaimat kamatoztatni tudjam.
Mindennek meglett a gyümölcse is, mert rövid időn belül be is hívtak interjúra, ami sikeres is volt, úgyhogy most boldogan várom az előttem álló új kihívásokat és lehetőségeket a fejlődésre az új munkahelyemen. Minderre már nagy szükségem volt, mert a jelenlegi munkahelyemen már annyira nem éreztem jól magam, hogy az már a testi és lelki egészségem rovására ment. Hogy mit kaptam az elemzéssel? Útmutatást, megerősítést, önbizalmat, reményt, sikerélményt, boldogságot, megkönnyebbülést és egy jó lehetőséget arra, hogy végre megtaláljam a helyem! Mindezért egy nagy köszönettel tartozom Erikának, és bátran merem ajánlani másoknak is, hogy forduljanak hozzá bizalommal, ha tanácstalanok valamilyen területen az életükben. Ági”

∗     ∗     ∗

“Erikát már ismerem egy ideje és mindig is szerettem az írásait, mert hozzáértésről, szakmai tudásról és emberi melegségről tanúskodnak. Egy magánéleti krízis kapcsán döntöttem úgy, hogy a segítségét kérem. Az elemzés során sokkoló, de felszabadító is volt szembesülni azzal, hogy milyen probléma körül is keringek már hosszú ideje és annak mi az oka. Sok kérdés kering a fejemben továbbra is a “hogyan tudom megoldani a problémát” illetően, de maga az a tény, hogy végre tudom miről is van szó, sokat segít – Erika pedig egy alapos elemzés során el is magyarázta az okokat és a lehetséges megoldásokat. Személyesen is azt hozta, amit az írásaiból megismertem: alapos szakmai tudás és támogató, megértő hozzáállás. Köszönöm! M.”

∗     ∗     ∗

“Köszönöm még egyszer ezt a beszélgetést, egy élmény volt   komolyan. Olyan jól érzem most magam és ha elolvasom, amit írtam mi lesz egy év múlva, libabőrös leszek. A jó érzéstől   köszönöm, további szép napot Neked! Andrea”

∗     ∗     ∗

“Szia Erika! Köszönöm szépen még egyszer, hogy ennyire lelkiismeretesen és alaposan végzed a munkád! Nagyon, tényleg rengeteget segítettél az információkkal és az elemzésekkel is. Ráadásul, amit most küldtél is mind fedi azokat a területeket, amik valaha is vonzottak, érdekeltek avagy jónak tartottam valamilyen formában. Egyébként egyre jobban körvonalazódik a masszázs körülményeire vonatkozó elképzelésem is… kellett egy kis konfliktus, hogy elkezdjek több szempontból rálátni! Nagyon szeretlek! Igen, segítettél! Látnom kellett, milyen amikor én biztatok másokat, akik még nem is látják azt, mire képesek és ez milyen belső feszültséget okozhat (annak ellenére is, ha tisztában vagy, vagy legalábbis nagyjából igen, azzal, hogy merre is tovább). Jó néha szembekerülni saját magunkkal. KÖSZÖNÖM!!!”

∗     ∗     ∗

“Egy érdekes és hasznos párkapcsolati elemzés után döntöttem úgy, hogy karrierelemzést is csináltatok Erikával. Nagyjából képben voltam azokkal a dolgokkal, amik érdekeltek, illetve nagyjából tudtam is, hogy mit szeretnék csinálni, de nem láttam át a hogyanját – úgy éreztem választanom kell azon dolgok közül, amikkel szerettem foglalkozni, hogy egyiket fel kell adjam a másikért. Nagyon jó és megerősítő volt hallani azokat a visszajelzéseket, tanácsokat, amiket kaptam Erikától az elemzés során – segített abban, hogy tisztábban lássam az utam a munkám/karrierem szempontjából, illetve, hogy meglássam és megértsem a hogyant is. Mindezen információk birtokában határozottabban tudom, hogyan induljak tovább és bátrabban is merek nekivágni a változtatásnak, mert tudom, hogy a jó úton járok. Köszönöm szépen! M.”

∗     ∗     ∗

“Több kérdéssel is fordultam Erikához, egészségügyi, magánéleti és munkával kapcsolatos problémákkal. Nagyon szépen kibogozta nekem, hogy a kreatív önmegvalósítás fogja meghozni a párkapcsolati és az egészségügyi javulást is. Egyetlen mondatával megadta azt a lökést, amely végre megindított, hogy elinduljak: “Nem kell választanod.” Mindenkiben ott van a válasz a kérdéseire, Erika személye és grafológiai tudása segít felszínre hozni ezeket. Ami még nagyon tetszett: az “utógondozás”, hogy lehet vele tartani a kapcsolatot és az elemzés után sem hagy magadra. Mindenkinek jó szívvel tudom ajánlani.”

∗     ∗     ∗

“Szia Erika, számomra ez a beszélgetés nagyon sokat segített. Éppen egy nehéz helyzeten megy keresztül az életem. Nagyon jó megoldásnak tartom a videóbeszélgetést, teljesen olyan érzésem volt, mintha személyesen beszélgettünk volna. Olyan dolgokra világított rá a saját kezírásos elemzésem, amit sosem vettem észre magamban és főleg azt nem, hogy ennyire befolyásolják a mindennapjaimat. Köszönöm Erika a segítségedet! A beszélgetésünk óta sokkal jobban érzem magam, mert már tudom, hogy mire figyeljek és a legfontosabb, hogy hogyan tudom én saját magam megváltoztatni az életemet! Kriszta”

∗     ∗     ∗

“Erikához karrier ügyben fordultam tanácsért és egy bő órás beszélgetés után rengeteg hasznos információval lettem gazdagabb. Erika nagyon kedves, közvetlen, de ugyanakkor lényegretörő és professzionális volt. Tényleg a kiválasztott témára került a fókusz, így nagyon hatékonynak éreztem a beszélgetésünk. Szerintem nagyszerű befektetés egy ilyen elemzés és sokszor rengeteg felesleges kört spórolhat meg vele az ember magának. Laci”

∗     ∗     ∗

“Szia Erika, örültem, hogy sikerült időt találjunk egy személyes beszélgetésre. Sokminden, amit tudtam magamról visszajelezted, hogy az írásomon is tükröződik, és biztató volt, hogy jó úton tartok, vannak kihívások az életemben, de eszközök is, bízol abban, hogy meg tudom oldani őket. Ami egy hatalmas pluszt jelentett számomra, hogy beszélgettünk életem egy bizonyos területéről, amin úgy érzem el vagyok akadva és rávilágítottál egy elemre, amire nem gondoltam volna, hogy ott gyökerezik a probléma, de logikusnak tűnik, és a beszélgetésünket követő események rávilágítottak arra, hogy valóban van valami ott, amit érdemes közelebbről megnézni, dolgozni rajta, azt megoldva, a jelenlegi helyzetem is valószínű, hogy változni fog.
Pozitív élményként éltem meg a Veled való találkozást és amit kihangsúlyoznék az a pozitív hozzáállásod az emberekhez, és a pozitív megfogalmazásod. Arra fekteted a hangsúlyt ami jó, jól működik az emberben, hisz erre lehet építeni, illetve ami kevésbé van jelen, azt nem negatívumként fogalmazod meg, hanem javaslatot teszel, mire kell jobban odafigyeljünk. Ezt nagyon motiválónak éltem meg. Az a tény, hogy egy jó beszélgetésben volt részem, ahol az íráselemzés és a pszichológia ötvöződött, az már csak hab a tortán. Köszönöm és további sok sikert kívánok! I.”

∗     ∗     ∗

“Egy korábbi mini-elemzés “eredményén” felbuzdulva döntöttem el, hogy részt veszek egy teljes írás- és rajzelemzésen. Erika ezúttal sem okozott csalódást! Az elemzések során érdekes – néhány esetben már rég elfeledett – tulajdonságok, összefüggések kerültek felszínre. Döbbenetes kapcsolódásokra kaptam rávilágítást. Mindezt abszolút profi, kedves, megbízható stílusban tálalva. A kezdeti aggódásaim (mik fognak most kiderülni?) hamar elszálltak. Kérdésemre, – miszerint van-e megoldás 1-2 “problémára” – hasznos tanácsokkal is ellátott Erika. Nagyon jól éreztem magam a konzultáció során. Ezúton is szeretnék köszönetet mondani Erikának a munkájáért és a rám fordított idejéért! Mónika”

∗     ∗     ∗

“Drága Erika, még egyszer nagyon szépen köszönöm, hogy elemezted a kézírásomat, szavakat nem találok, hogy milyen nagy élmény volt számomra megismerni ezt a szakmát ami felér egy pszichológus szakértelmével, sok mindenben megerősítést kaptam és rávilágítottál arra amin változtatnom kell, hálás vagyok, hogy megismerhettelek. Mindenkinek ajánlani tudom, aki szeretné még jobban megismerni önmagát és segítséget szeretne merre induljon el ebben a kaotikus világban!!! Minden jót!!! Gabi”

∗     ∗     ∗

“Majdnem nulla elvárással indultam neki a grafológiai elemzésnek. Azért csak majdnem, mert azt vártam, hogy olyan lesz, mint a többi rendhagyó módszert alkalmazó ember: ködösítő, féligazságokat közlő. Nincs azokkal sem semmi baj, sokat segítettek mindig. De arra nem számítottam, amit Erikától kaptam. Konkrét, direkt válaszokat általam ki sem mondott kérdésekre, akkurátus, alapos elemzést, amik beletrafáltak az elevenembe és mindezt olyan határozott természetességgel, amilyet sosem tapasztaltam azelőtt. Egy hete volt a konzultációnk és még mindig érzem a parazsat, amit létrehozott bennem, sőt, egyre erősödő lángnyelvek csapkodnak kifelé belőle. Nagyon hálás vagyok neki, forduljatok hozzá bizalommal! D.”

∗     ∗     ∗

„Először is szeretném megköszönni a lehetőséget, hogy részt vehettem egy rövid, de annál pontosabb elemzésen. Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy mindannyiunkat lenyűgözött Erika professzionalizmusa! Szívből ajánlom mindenkinek az íráselemzést, aki az önismeret útjára lép.”

∗     ∗     ∗

“Szia Erika, mindig is érdeklődtem a grafológia iránt, így nagyon megörvendtem, mikor láttam, GrafoKlub lesz Londonban. Kíváncsian és szkeptikusan mentem el, azonban a klub során a szkepticizmusom egyre csökkent, látván, hogy megfelelően, magabiztosan és tapintatosan használod tudásodat, a kíváncsiságom pedig minden egyes személy írásának elemzésével egyre nőtt. Érdeklődve hallgattam az elemzéseket és figyeltem az emberek reakcióit, hol meglepődve, hogy új dolgokat hallanak vagy bólogatva, hogy ez mennyire igaz rájuk. Nagyon tetszett a barátságos és odafigyelő stílusod, mindig figyelted az emberek visszajelzéseit, visszaigazolásait az elhangzottakról. Köszönöm és további sok sikert kívánok! Izabella”

∗     ∗     ∗

“Szia Erika! Nagyon köszönöm az elemzést. A jellemzés teljes mértékben rám illik! Azok a dolgok, amiket pluszban felsoroltál, hogy mire érdemes odafigyelnem, az állam leesett! Egy nagyon nehéz időszakon megyek most keresztül és pont aznap – mikor írtam az írásmintát – valóban probléma volt a gyomrommal. A Te értékelésed megerősít mindenben! Nagyon hálás vagyok érte(d)! Köszönöm!!!! Ági”

∗     ∗     ∗

“Köszönöm szépen az elemzést! Nagyon érdekes amit írtàl, elgondolkodtató. A leírtak mind ràmillenek, a munkàmban még én sem vagyok teljesen biztos így a màsítàs pont beillik. MIndenképp szeretnék egy bővebb elemzést, mi a következő lépés? Melinda”

∗     ∗     ∗

“Sose gondoltam, hogy a hetek óta tartó fizikai fájdalom egy grafológiai kezelés után enyhülhet. Ki kellett ezt is próbálnom. Erika egy tündér, nagyon jól ráérez dolgokra, szuper jó vele beszélgetni. Megmutatja az utat, hogyan tudom a lelkem gyógyítani. Isteni beavatkozás akarta, hogy találkozzunk. Köszönöm a ma délutánt! Töltés megindult.   Ági”

∗     ∗     ∗

“Mindig is mozgatott a grafológia, kíváncsi voltam, mennyi minden rejlik az írásképemben. Nagyon érdekes és közvetlen beszélgetésem volt Erikával, igen komoly témák kerültek szóba, amelyeket ő az írásomból következtetett ki. Amit Erikától halottam, nem volt 100 százalékban újdonság, ám mindent teljesen új meglátásba helyezett. Nagyon szépen köszönöm az érdekes élményt, és amit már eddig is elértem általa! Viktor”

∗     ∗     ∗

“Szia Erika! Először is szeretném elmondani, hogy nagyon hálás vagyok neked!!! A legutóbbi skype-os beszélgetésünk óta folyamatosan pörgök, agyalok és tervezgetek. Úgy érzem, most kerültek igazán helyére a dolgok a fejemben (és a szívemben is). Piszok jó érzés, hogy most már KONKRÉTAN TUDOM, hogy mihez kezdek, hogy merre visz az utam tovább és mit fogok felépíteni a közeljövőben. A tegnapi leveledhez meg csak annyit, hogy: TEJÓÓÓÓÉÉÉÉÉGEZAAAAAZMEGVAAAAAN … vagyis még jobban a helyére tetted a gondolataimat és a céljaimat. Kriszta”

∗     ∗     ∗

“Szia Erika, eltelt pár nap, hét talán egy hónap is a találkozásunk óta. Sok minden történt és semmi sem lepett meg. Elgondolkodtam, szavaid eszembe jutnak, miszerint ha 130%-ot adok a munkahelyemen azt valahonnan elveszem és ez sajnos igaz, az energiámat hagytam leszívni, hogy bebizonyítsam a főnökeimnek, ÉN képes vagyok rá. Nos, visszafogtam magamat és keresem azt, ami feltölt. Van egy megmagyarázhatatlan nyughatatlanság bennem, valami, ami a változásra ösztönöz, de még nem találtam meg a mivé változást.
Beszélgetésünk során szó volt a konfliktusok megoldásáról is, megfigyeltem magamat és már rájöttem, valóban más is hibázhat rajtam kívül. A kreativitásomat pedig igyekszem tudatosan kimutatni. Az apukámmal kapcsolatban dolgoznom kell, igazad volt!!!!! Emlékszem beszélgetésünk minden szavára és eszembe jutnak amikor szükségem van rájuk. Köszönöm és szép hetet, Melinda”

∗     ∗     ∗

“Drága Erika! Nagyon szépen köszönöm a rengeteg megerősítést és tanácsot, amit kaptam a gyermek rajzok elemzése során. Teljes mértékben úgy van minden, ahogy mondtad. Szerintem egy szülő állandóan bizonytalan abban, hogy jó munkát végez-e és a lehető legjobbat adja-e a gyermeknek. Köszönjük a megerősítést és az inspiráló iránymutatásaid is ebben. Sose tudtam, hallottam a grafológiáról, ezért nem is gondoltam, hogy kipróbálom. De most, hogy megtettük, már nagyon boldog vagyok! És egy szuper dolognak tartom. Köszönjük a kedvességed is! Alig várom az újabb elemzést és a találkozást! Puszi: Ági”

∗     ∗     ∗

“Köszönöm, hogy rávilágítottál arra, hogy mire kellene jobban odafigyelnem. Tetszett, hogy a jó tulajdonságaimról is beszéltél, ugyanakkor a “rosszakra” több hangsúlyt fektettél és inkább azokat próbáltad fejleszteni. A légkör is nagyon barátságos volt, nem feszengtem, vagy éreztem magam kínosan egy percig sem, ami szerintem nagyon fontos. Szintén említésre méltó, hogy miután kiléptem az ajtódon, tovább segítesz és próbálsz tanácsot adni! Köszönöm a bizalmadat is! Köszönök mégegyszer mindent!”

∗     ∗     ∗

“Szia Erika, érdekes dolog, hogy valahol mélyen tudtam, hogy mit csinálok rosszul és mit jól, esetleg min kéne kicsit csiszolni, de sohasem szembesített vele senki ilyen formában. Olyan mintha kinyílt volna a szemem. Nagyon sok dologra felhívtad a figyelmem, főleg az egészségemmel kapcsolatosan, amit köszönök neked. Utána járok mindennek, tanácsaidnak megfelelően. Sok olyan dolgot is mondtál amit már más forrásokból így, vagy úgy tudtam, így nagyon jó megerősítés volt a találkozásunk. Egyszerűen döbbenetes, hogy mennyi mindent rejt a kézírásunk. Az új pozíciót is megpályáztam, ebben is igazad volt, nincs veszíteni valóm, majd az élet úgyis eldönti..lesz ami lesz.   Már csak egy jó hobbit kell magamnak keresni és minden sínen lesz.   Köszönöm szépen még egyszer! Noémi”

∗     ∗     ∗

“Szia Erika, Nagyon köszönöm a színvonalas munkát. Szinte hihetetlen, hogy minden egyes szó, amit leírtàl rólam, igaz. Tökéletes jellemrajzot adtál a pozitívumokkal és negatívumokkal együtt. Vannak dolgok amiknek nagyon örülök és vannak amiken pedig el fogok gondolkodni. Pont arra volt szükségem, hogy valaki rávilágítson, hogy hol van ficam a gondolkodásomban. Köszönöm még egyszer!”

∗     ∗     ∗

“Szia Erika   Nagyon vártam az elemzésed eredményét és kíváncsi voltam, hogy az írásomból és a rajzomból mit fogsz kiolvasni.   Hát, eszméletlen jó volt, hallani és hallgatni azt a rengeteg információt….. jót. ….ráébresztőt… felismeréseket…figyelem felhívást különböző területekre. …sok pozitív dolgot…..amit néha tud és lát az ember, néha nem akar látni és tudni, pedig akkor is ott van bennünk.   Nagyon köszönöm neked azt a rengeteg energiát, amit kaptam tőled ezáltal.   Puszi, Évi  “

∗     ∗     ∗

“Erikától a grafológiai elemzés által nagyon széles körű és átfogó személyiségképet kaptam (önmagamhoz való viszony, kapcsolataim, energiák, motivációk, munkavégzés, és a kérésemre külön kitért a kreativitás fejlesztésére, nagyon jól hasznosítható gyakorlati tanácsokat, javaslatokat kaptam tőle.) A személyes konzultáció során is minden részletre kiterjedő elemzést, a kérdéseimre kimerítő válaszokat kaptam. Precíz, pontos, alapos munkát végzett, professzionális és hiteles szakembernek ismertem meg őt, akit csak ajánlani tudok mindenkinek, aki szeretné önmagát mélyebben megismerni, és aki a fejlődés útját keresi. Annamária”

∗     ∗     ∗

“Szia Erika! Nagyon kedves vagy, napokig az elemzés hatása alatt voltam, tényleg időre van szükség, hogy felfogja az ember azt a sok mindent amit ott egyszerre hall. Nekem sokat fog segíteni, úgy érzem, megtalálni a lányomhoz vezető utat és segít megérteni őt. Páromnak is adagolom módjával a “használati utasítást” a lányunkkal kapcsolatban. Együttműködő és megértő, örülök neki. Köszönöm! Anita”

∗     ∗     ∗

“Erikával életem azon szakaszában találkoztam, amikor épp pár nappal a konzultációt megelőzően tettem nagy elhatározásokat, miszerint miket változatok az életemen. A konzultáció abban segített, hogy Erika megerősített abban, hogy valamennyi, általam felismert változás a helyes irányba történik és értékes kiegészítésekkel, tanácsokkal segítette a további utamat. Nagyon hálás vagyok a kellemes és nagyon pozitív hangulatú konzultációért. Hajni”

∗     ∗     ∗

“Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy eljutottam az Erika által szervezett grafoKlubba. Elemezte az írásomat és átbeszéltük a dolgokat. Elgondolkodtató dolgokat mondott, olyanokat is, amiket nem is tudtam vagy gondoltam magamról és épp az adott lelkiállapotomat tükrözték. Még most is agyalok néhány mondatán. Mindenkinek ajánlani tudom Erikát, aki szeretné jobban megismerni önmagát vagy kicsit elbizonytalanodott az életben és útmutatásra vágyik. Több ember írását is elemezte Erika ezen a délutánon. Érdekes és tanulságos volt meghallgatni azt is. Köszönöm, hogy ott lehetettem! Beáta”

∗     ∗     ∗

“Nagyon sok dolgot sikerült megragadnod a konzultáció során, amit én rendszeresen félre löktem, nem ruháztam fel túl sok jelentőséggel, de a beszélgetésünk során rájöttem, hogy pont ezek miatt nem tudok egyről a kettőre jutni, nem feltétlenül szakmailag, hanem érzelmileg, tudatilag, emberileg.
Arra is rávilágítottál, hogy nem könnyű számomra segítséget kérni, megmutatni másoknak a törékenységem, a gyengeségem, és ez valóban hátráltat. Rájöttem, hogy nem kell mindent nekem megoldani. Sok dolog van még, ami kavarog bennem, és sok területet említettünk, de most hagyom, hogy sodródjanak a dolgok. Még egyszer nagyon köszönöm a konzultációt, biztos vagyok benne, hogy nem ez volt az utolsó alkalom. Nelli”

∗     ∗     ∗

“Nagyon örülök, hogy rád találtam és hogy sikerült leülni veled és “megfejtened” engem. Nagyon jó dolgokat mondtál, amik feltöltöttek es újra érzem, hogy képes vagyok dolgokra. Az ok ugye amiért megkerestelek az volt, hogy egyszerűen nem találtam az utam, vagyis van melóm, nem panaszkodhatom, de valahogy többet akarok és ez az írásomból is kiderült, hogy sokkal többre vagyok képes. Régebben tudtam is magamról, csak valahogy – valahol megállt az idő és én nagyon lusta lettem ami az álmok megvalósítását illeti. Azóta használom azokat a dolgokat, amiket mondtál és élek minden lehetőséggel ami elém tárul. Még egyszer nagyon köszönöm! Kati”

∗     ∗     ∗

“Köszönöm, hogy hozzásegítettél egy stabilabb önbizalomhoz, most már biztos vagyok benne, hogy a helyes utat járom, ez nagy nyugalmat ad számomra. Mások viselkedésének megértése is meghatározó volt, már nem morfondírozok napokat bizonyos eseteken, hogy mit miért tettek. Így segítettél abban is, hogy ne menjek bele felesleges szituációkba, amivel értékes időt és energiát tudok felszabadítani, amit már a saját kreativitásom fejlesztésére fordítok. Ezekkel egyetemben biztosabban járom az utam és jobban meg tudom különböztetni, kinek a véleményére adok és kiét kezelem fenntartásokkal. A döntéseim már egyáltalán nem függnek ezen emberektől, mivel mindenkit be tudok határolni és tudom, mit várhatok el tőlük. Ez ad egyfajta készséget is, amivel jobban tudok más emberekkel bánni, tudom, mi fáj nekik “belőlem”. Így könnyebb empátiát is mutatni illetve jobban tudom, mivel mit váltok ki másokban, amivel sok stresszt spórolok meg magamnak. Köszönöm!”

∗     ∗     ∗

“Szia Erika, végtelenül hálás vagyok, hogy segítesz nekem, meglátod/érzed, amikor az embernek támogatásra van szüksége. Amikor veled beszélek mindig erőre kapok és építkezni tudok belőle, azokból a tanácsokból amiket nekem átadsz. A legutóbbi, ÚJ szemszögből megközelített elemzés is az életem egyik fontos területét, a munkát érintette, és azt bizonyította, hogy merjek újítani, nyitott lenni, mert nagyon sok lehetőség áll előttem csak mernem kell meglépni őket! A bátorságot pedig azok az előző, grafológiai elemzéseid által kifejtett, kiderített dolgok adják és ezekbe kell belevetnem magam, amiben igazán kifejezhetem magam es önmagamra lelhetek. Köszönöm a folyamatos, álhatatos bíztatást! Ildikó”

∗     ∗     ∗

“Erikára teljesen véletlenül akadtam rá, bár sokan tudjuk, hogy nincsenek véletlenek… egyszerűen akkor és ott Rá volt szükségem. Azóta kiderült, hogy nem csak a nevünk egyezik, hanem sok minden másban is hasonlítunk. Nagyon hálás vagyok a segítségéért, az útmutatásaiért, a sok hasznos információért, amit azóta is kapok tőle. Az elemzések, beszélgetések végén hiányérzetem támadt, hogy most mi lesz? Vége, ennyi volt és már nem lesz velem többé?? De ez nem így lett… Azóta is az életem része, érdeklődik, segít, motivál. Köszönet érte(d)! Erika”

∗     ∗     ∗

“Igazából nem tudok mit hozzátenni az Erika által megfogalmazottakhoz. Nem tagadom, először szkeptikusként fogtam tollat és írtam meg azt a pár sort. Számomra még mindig nehezen felfogható, hogy az elemzés “működik”. Most, hogy elmagyarázta az összefüggéseket, nyugodtan kijelenthetem, hogy sokkal jobb önismeretre tettem szert. Van mit dolgozzak magamon, de nem reménytelen a helyzet. Ezúton is köszönöm még egyszer. Imi”

∗     ∗     ∗

“Köszönöm, minden kérdésemre választ kaptam. Még talán többre is, mint gondoltam.”

∗     ∗     ∗

“Ez hihetetlen, nagyon köszönöm, hogy felnyitottad a szemem, erre eddig még nem is gondoltam. Most már értem és tudom, hogy mit kell tennem. Holnap már teljesen más emberként megyek be a munkahelyemre és más szemmel fogom nézni a kollégáimat. Hogy tudom ezt Neked meghálálni?”

∗     ∗     ∗

“Szia Erika, már a telefon beszélgetésünk alatt kiderült számomra, hogy ez az elemzés más lesz, mint az eddigiek. Ami számomra nagyon fontos volt, hogy válaszokat kapjak emberi nyelvre lefordítva…Nem azt akartam hallani, amit a tudomány feketén fehéren kimond, hanem az okokat, amik miatt sikertelen vagyok egy-két területen az életemben. Válaszokat, tanácsokat, megoldásokat vártam, amiket maximálisan meg is kaptam. Egyszerű, számomra is teljesen érthető nyelven vezettük vissza a lelki dolgaimat az elemzés során. Általa szembe néztem magammal és az életemmel és sokkal jobban sikerült megérteni és elfogadni a miérteket. Hogy a változás sikerül-e vagy sem, az már teljesen rajtam múlik, viszont legalább már tudom, hogy lássak hozzá. Ezer köszönet és még foglak keresni. M”